divendres, 20 de novembre del 2009

Tirant lo Blanc

AMOR I PARELLES

Tirant i Carmesina: Aquest amor comença des de el moment en que Tirant veu a carmesina i s’enamora d’ella. Mes endavant Tirant es declara a Carmesina diguen-li que qui ell estima es troba dins d’una caixa que al obrir-la Carmesina descobreix que era un mirall i que això vol dir que Tirant estava enamorat d’ella. Resulta que Carmesina també esta enamorada d’ell. Desprès de la batalla dels turcs Tirant y Diafebus entren per la nit en la cambra de les donzelles. Diafebus no respectava la castedat de Estefania però en canvi Tirant si que la respectava tot i que intentava ficar-li la mà per sota de la falda i Carmesina no li deixava.

En la seva segona trobada eròtica Plaerdemavida ho planifica tot perquè Tirant vegi els tocaments que Plaerdemavida fa a Carmesina i desprès porta a Tirant al llit de Carmesina i Tirant comença a acariciar el cos de la princesa mentre ella creu que es Plaerdemavida.

Desprès d’un cert temps Tirant i Carmesina es casen en secret. Tenen algunes troballes mes i entre mig la Viuda intenta enganyar a Tirant fent-li creure que Carmesina li esta enganyant amb un altre.

Finalment Tirant aconsegueix fer l’amor amb Carmesina i casar-se amb ella oficialment.

Ella té 14 anys mentre que ell en té 27.

Es un amor virtuós ja que es Tirant qui en tot moment pren la iniciativa.

Estefania i Diafebus: En aquest cas no es ell qui pren l’iniciativa sinó ella. Tots dos es declaren i desprès d’això es casen en secret. La nit en que Diafebus i Tirant entren en la cambra de les donzelles en la nit en que Diafebus arravata la castedat de Carmesina. Carmesina al començament si que volia però més endavant se’n panadeix i li demana que pares però ell no li fa cas i continua. Finalment es casen a la cort.

Aquest es un amor viciós perquè és ella qui pren la iniciativa.

Ricomana i Felip: Felip el príncep de França se’n va amb Tirant cap a Costantinoble però abans d’arribar paren a Sicília i allà Felip coneix a Ricomana de qui s’enamora a primera vista i ella també d’ell. Felip és una mica beneit però Tirant sempre intenta ajudar-li. Ricomana no te clar si casar-se amb ell així que fa una prova final en la qual Felip a d’escollir entre un llit luxós o un llit pobre, depèn de quin escolli Ricomana es casarà amb ell o no. Finalment Felip escull el luxós i ell i Ricomana es casen.

Aquest amor és un amor profitós perquè ella vol casar-se amb ell per conveniència.

L’emperadriu i Hipolit: Aquest amor es en secret ja que l’emperador no pot saber res d’això. L’emperadriu té molta més saviesa sobre l’amor ja que és molt més gran que ell i en moltes ocasions li anomena fill perquè li recorda al seu propi fill. Ella i l’Hipolit fan tota mena de jocs amorosos sense que l’emperador s’assabenti de res.

Aquest amor és un amor viciós perquè és ella qui pren la iniciativa.

El cavaller Espèrcius i la seva dama: Aquest amor és un amor profitós perquè ell es queda amb tot el tresor que li dona ella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada